Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Top10 legnépszerűbb termék

Top10 legnépszerűbb termék

2016. Augusztus 18.
Blogunkon rengetegszer hangsúlyoztuk már a LED előnyeit. Az energiatakarékosság, a rendkívül jó hatékonyság, vagy a hosszú élettartam mind-mind olyan tulajdonság, ami a hagyományos vagy halogén izzók elé helyezi a LED-es megoldásokat, és bármilyen széles is a termékpaletta, ezek mindegyik webáruházunkban található termékünkre igazak.
LED lámpa LED reflektor LED panel LED szalag

Folytatva az előbbieket azonban le kell szögeznünk, az egyenlők között is vannak egyenlőbbek, a szépek között még szebbek, a hasznosak között még hasznosabbak. És még népszerűbbek. Legjobban fogyó, legnépszerűbb termékeinkből állítottunk össze egy csokorra valót.

1) Hideg fehér SMD 5050 LED szalag - IP20, 60 LED/m, Beltéri 

A gipszkartonba, polisztirol díszlécbe helyezhető, elsősorban rejtett világítás létrehozásához használt LED szalagok az egész LED-es kínálat legnépszerűbb képviselői, ami nem csoda, hiszen felhasználásuk ennél jóval sokrétűbb. Könnyen kezelhetőek, és látványos dekorációs elemként is kiválóan megállják a helyüket, az 5050-es ráadásul az egyik legnagyobb fényerejű mind közül, de a szintén SMD LED-del ellátott 3528-as is rendkívül elterjedt.

2) Változtatható színhőmérsékletű (CCT) SMD 3528 LED szalag - IP20, 120 LED/m

A változtatható színhőmérséklet sokáig nem volt elérhető, ha ilyet szerettünk volna, több egyidejűleg használt LED szalag kellett hozzá. Mára azonban nincs szükség csak egyre, és a 2800 és 6500 Kelvin közötti színtartomány bármelyik színében pompázhat szobánk. Ezáltal csak meleg fehér, vagy csak hideg fehér monokróm LED szalagként is használhatóak, alig magasabb áron - és ezt egyre többen kezdik felismerni.

3) RGB-W (meleg fehér) SMD 5050 LED szalag - IP20, 60 LED/m, Beltéri

A LED szalag termékcsalád jolly jokere, non plus ultrája a megunhatatlan színváltós RGB LED szalag. A fejlődés itt is töretlen, hiszen míg a színek kavalkádja között a szalag fehér színe jóval elmaradt az eleve fehér szalagok fényétől, a zöld, a kék és a piros mellett újabban fehér LED-ekkel ellátottakat is kaphatunk, ami azt jelenti, hogy a színes világítás mellett a keverés nélküli fehér fényre is lehetőségünk nyílik. 

4) 36W adapter tápegység LED szalaghoz - Con - (12VDC/3A/36W) 

Sokan csak pár méternyi szalagot üzemeltetnek a szobában, amihez tökéletesen elegendő egy 36 wattos adapter tápegység. Ez összességében 5 méternyi 60 LED/méteres 3528-as LED csíkot tud ellátni, ennél erősebb csak akkor kell, ha nagyobb helyiségben, vagy több fénnyel szeretnénk LED szalagot beépíteni.

5) RGB zóna vezérlő (Group Control) (216W/18A/12/24V)

Páratlan kiegészítőként egészen újszerű kényelmi funkciót hordoz a zónavezérlő. Ma már nem elképzelhetetlen, sőt, egyre gyakoribb, hogy egyszerre több LED világításunk is van, ezek vezérlése azonban korábban külön-külön volt csak megvalósítható. Egy zónavezérlő segítségével erre központilag is lehetőségünk nyílik, így zónánként (csoportonként), vagy akár együttesen is könnyedén szabályozhatjuk világításunkat, függetlenül attól, hogy a csoportok egyazon helyiségen belül helyezkednek-e el, vagy sem.

6) LED gömb, E27, 10W , 230V, 270° - Természetes fehér 

A régi 100 wattos izzók tökéletes helyettesítését megoldani hivatott, 270 fokos sugárzási szögű, 10 watt teljesítményű E27-es fogatú LED gömb közel sem kerül tízszer annyiba, láthatóan mégis tizedannyi energia felvételével megoldja a világítási feladatokat. Van olcsóbb megoldás is, de ár-érték arányban jobb nem nagyon. És a cserével is várhatunk legalább tízszer annyi időt.

7) LED spot lámpa, MR16, 6W, 12V, COB - Természetes fehér 

A körte, illetve gömb izzók mellett keresettek az irányított fényű spotok is, amelyek mindemellett rendkívül dekoratívak is. A családi házakban fővilágítási célokra is egyre elterjedtebbek, két ilyen 6 wattos, COB LED-del ellátott spot például bőven kivált egy 80-100 wattos wolfrámszálas izzót.

8) ECO LED panel (kör alakú, süllyesztett) 12 watt - Meleg fehér 

A vékony, mindössze 1-2 centiméter vastag LED panel kiválóan beépíthető olyan helyekre, ahol a beépítési mélység miatt más fényforrás nem használható. A 12 wattos, kör alakú panel 900 lumen fényerőre képes, miközben környezetébe is szépen belesimul, ezáltal igazi modern kinézetet biztosítva a helyiségnek. Elsősorban konyhába, közlekedőkbe, irodákba viszik, de van aki a nappalit is ezzel szereli fel.

9) LED reflektor - Természetes fehér (10 Watt/COB/120°) 

Egy átlagos háztartás maximum a bejárat fölé vagy a kapubejáró megvilágítása végett használ reflektort. A 10 wattos LED reflektort ajánljuk erre, melynek fénye egy 75-100 wattos izzóénak felel meg, miközben fémháza jól tűri az időjárási viszontagságokat, működése során pedig akár 80-90%-os energiamegtakarítást is elérhetünk. Mozgásérzékelő szenzorral még praktikusabb.

10) LED fénycső (prof.), T8, 120 cm, 18W, 230V, opál - Természetes fehér 

Általános megvilágítási célokra javasoljuk a T8-as fénycsöveket, melyek a hagyományos fénycsöves armatúrák LED-es megfelelői. A 100W/lumenes fényhasznosítás az egyik legjobb még a LED-es termékek között is, így nyugodtak lehetünk benne, hogy fényből nem lesz hiány. A 18 wattos termék például konkrétan 1800 lumen fényáramot biztosít.