Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED reflektor - Előnyök és hátrányok

LED reflektor - Előnyök és hátrányok

2016. Szeptember 02.
Az energiatakarékos LED fényvetők mellett számtalan előny szól, így nem csoda, hogy a többi LED termékkel egyetemben ezek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Aki még nem váltott, és nem cserélte még le hagyományos reflektorait, vagy csak gondolkodik egy reflektor beszerzésén, annak ebben a cikkben gyűjtöttük össze a végső döntéshez szükséges miérteket.
LED reflektor LED világítás LED LED refi

Előnyök

A LED technológiának köszönhetően az első, és legfontosabb tulajdonság a fogyasztásra és a teljesítményre vezethető vissza: mivel a LED reflektorokat jóval hatékonyabb energiafelhasználás jellemzi, sokkal kevesebb energiafelvétel mellett több fényt és kevesebb hőt termelnek, mint hagyományos társaik, ezáltal pedig akár 80-90%-os energiamegtakartás is elérhető velük.

Igaz, hogy egy halogén reflektor olcsóbb, ellenben a 10 lm/W fényhasznosítása egy COB LED-del ellátott reflektor kb. 80 lm/W-os teljesítménye mellett valósággal elbújhat. Ennélfogva egy 10-20W-os LED reflektor akár egy 100-150W-os halogén reflektor kiváltására is tökéletesen alkalmas. A fényszóró alumínium házának hátoldalán van egy felszerelést elősegítő konzol is, mellyel közvetlenül a falra, homlokzatra, vasoszlopra vagy fa gerendára is felerősíthetjük a világítótestet.

A LED-es fényvetők szürke, fehér, fekete házzal is kaphatóak, kis méretük miatt azonban nem igazán feltűnő pontjai az épületnek, potenciális eszközei lehetnek tehát bármilyen stílusú építmény vagy terület megvilágításának. Szerelési, festési, burkolási munkákhoz kiváló hordozható LED reflektorok kaphatóak, létezik akkumulátoros változat, de mozgásérzékelővel, tartókonzollal, vagy akár állvánnyal is elláthatjuk.

  • akár 90%-os energiamegtakarítás
  • alacsony hőtermelés
  • hosszú élettartam - átlagosan 30.000 üzemóra
  • kis méret, esztétikus megjelenés (különösen a Slim típusok esetében)
  • alacsony üzemeltetési költség
  • mozgásérzékelős, akkumulátoros felhasználás

Hátrányok

Hátrányként a magasabb beszerzési költség ugyan megemlíthető, de áruházunkban a fentebb már említett, 10W-os, otthoni felhasználásra tökéletesen alkalmas LED reflektorok alig 3 ezer forintba kerülnek, ami manapság már nem mondható magas összegnek, főleg ha egy ilyen hosszú élettartamú, minőségi termékkel van dolgunk.

A nálunk vásárolt LED fényvetőkre pedig egy teljes év garanciát vállalunk, ezzel is biztosítva vásárlóinkat, hogy az általunk elmondottak maximálisan megfelelnek a valóságnak.