Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED fénycső felhasználási tippek

LED fénycső felhasználási tippek

2016. Szeptember 04.
Korábban bemutattuk már, hogy a LED fénycsövek milyen széles körben felhasználhatóak, illetve arra is rávilágítottunk, hogy ipari körülmények között történő felhasználásuk inkább jellemzi őket. De mi a helyzet az otthoni felhasználással? Hogyan tudjuk a fénycsöveket otthoni környezetünkbe is beágyazni? Mutatjuk.
LED fénycső LED világítás LED Ipari LED

A fénycső alakját és kialakítását tekintve nem tartozik a legesztétikusabb világítási megoldások közé, hatékonyságát tekintve azonban annál jobb. Éppen ezért a háztartásokban leginkább csak a konyhában, fürdőszobában találkozhatunk velük, mint mennyezeti világítótesttel, helyette a LED lámpák és a LED panelek azok, amelyeket előszeretettel használnak. Cikkünkben azonban mutatunk néhány ötletet, ami igencsak modern, látványos és bármilyen környezetbe, enteriőrbe könnyedén "láthatatlanná", sőt kifejezetten tetszetős kinézetűvé varázsolja a hagyományos fénycsövekkel külsőleg mindenben megegyező LED fénycsöveket

Mert az, ha nem teszünk semmit, többnyire így néz ki:

LED fénycső tippek 1
LED fénycső tippek 2

Az egyik ilyen trükk, amivel fel tudjuk dobni LED fénycsöves világításunkat, ha színes fénycsöveket használunk. Természetesen ez mennyezeti fénynek nem fog megfelelni, kiegészítő, vagy hangulati fénynek viszont tökéletes. A LED fénycsövek bútorok, polcok, szekrények megvilágításához is használhatóak, ez a megoldás jellemzően ezen felhasználási célok esetében lehet hatásos.

LED fénycső tippek 3

Ha a hagyományos armatúra helyett pedig elég bátrak vagyunk valami újat is kipróbálni, egészen különleges eredményeket is elérhetünk. Az alábbi példák többsége erre épül. Vegyük példának okáért a fürdőt. Nem kell nagy dologra gondolnunk, csak egy kis változatosságra (mennyezet helyett oldalfalra szerelés, függőleges irányban), és egy megjelenésében másabb armatúrára.

LED fénycső tippek 4

Sajnos webáruházunk nem foglalkozik ilyen armatúrák forgalmazásával, de igencsak látványos lehet a festett mintás armatúra is. Egy ilyen konyhában a vacsora is jobban ízlik.

LED fénycső tippek 5

LED fénycső tippek 6

Üzletekben, irodákban modernebb megnyilvánulásokkal is találkozhatunk, ami szintúgy alkalmazható akár otthonra is, közlekedőbe, vagy a dolgozószobába. Az asztal fölé lógatott armatúra, vagy a mennyezetből kiemelkedő és végigfutó fény egészen újszerű hatást kelt, amit a burával (opál, víztiszta) még tovább árnyalhatunk. Egyéb kiegészítő fényekkel pedig meg is toldhatjuk - legyen szükség rá akár a látási viszonyok, akár a dizájn javítása szempontjából.

LED fénycső tippek 7
LED fénycső tippek 8