Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED világítás üzlethelyiségekbe

LED világítás üzlethelyiségekbe

2016. December 13.
Ha üzlethelyiséggel rendelkező vállalkozást üzemeltetünk, számos olyan járulékos költséget generálhat tevékenységünk, melyek szinte észrevétlenül emelik ki a pénzt zsebünkből. Gondoljunk csak olyan prózai dolgokra, mint az üzlethelyiség fenntartásához szükséges legalapvetőbb körülmények biztosítása. Az egyik meghatározóbb faktor szükségszerűen villanyszámlánk lesz, melynek derekas részét képes kiadni a telepített világítástechnika minősége.
LED világítás Üzlethelyiség LED üzlet LED

De hosszútávon nem csak a fogyasztásunk generálhat jelentős költséget, a fogyasztás által létrejövő hulladék is. Ebből a szempontból is tényező lehet a megfelelő világítás megválasztása, hiszen a rövid élettartamú megoldások folyamatos utánpótlást igényelnek. Ez egyébként nem csak pénztárcánkat, de a környezetünket is aggasztó mértékben terheli, mivel a kiégett izzók szemét formájában hagynak fel szolgálatukkal. Mindezeket figyelembe véve, érdemes lehet megfontolni a rövid távon nagyobb befektetéssel járó LED technológiák melletti elköteleződést.

Alacsony fogyasztású LED lámpák

A hagyományos izzószálas megoldások energiafogyasztásuk jelentős részét hőtermelés formájában használják el. A LED égők esetében azonban más a helyzet. Ezek szigorúan véve nem is tekinthetőek égőknek, amennyiben működési alapelvük nem valamilyen izzószál felmelegítésében gyökerezik. A fénykibocsátó képességük az elektronok áram alatti viselkedésének köszönhető, ami azonban viszonylag alacsony áramerősség mellett is előidézhető. Ez a gyakorlatban szabad szemmel is látható megtakarítást jelent fogyasztásunkban. 

LED fényforrások és környezetvédelem

A LED technológia másik kiemelten fontos előnye, hogy nem csak takarékos világítást biztosít, de a felhasznált eszközök élettartama is lényegesen hosszabb mint a fémhalogén megoldásoké. Természetesen ez is megtakarítást eredményez, de ami ennél is fontosabb, kevesebb hulladékot termelünk, óvjuk környezetünket, a fenntartható fejlődés jegyében alakítjuk tevékenységünk.

Összességében elmondható, hogy a LED technológia gazdaságos és környezettudatos alternatívája lehet a lassan elavultnak mondható izzószálas eszközöknek. Ugyan valamivel költségesebb ilyen égőkkel felszerelni üzlethelyiségünket, hosszútávon mindenképp megéri, akár költségvetésünkre, akár bolygónkra gondolunk.