Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED világítás, nem csak otthonra!

LED világítás, nem csak otthonra!

2017. Március 11.
Manapság már majdnem mindenki számára ismeretesek a LED lámpák előnyei: gazdaságosak, környezetkímélők, hosszú élettartamot ígérnek, sorolhatnánk még.
Ipari LED LED világítás LED megtérülés LED

Azonban előbbiek ezidáig csak az alacsonyabb fényerőt igénylő, jellemzően otthoni vagy irodai felhasználásban fejthették ki hatásukat, mivel a LED technológia sokáig nem volt alkalmas nagyobb teljesítményre igényt tartó környezet kiszolgálásra. Napjainkra a fejlődés azonban lehetővé tette, hogy az ipari felhasználás is élvezhesse a LED előnyeit. 

Ipari LED felhasználás

Az ilyen típusú üzemi felhasználás esetében a LED bizonyos tulajdonságai ráadásul sokszorosan térülnek meg. Ugyan az egyszeri telepítési költségek ebben az esetben is magasabbra rúghatnak mint a kevéssé korszerű technológiák kapcsán. Értelemszerű, hogy minél nagyobb léptékben kerülnek beszerelésre különböző fogyasztók, annál nagyobb megtakarítást jelenthet ha a szóban forgó megoldás – esetünkben a LED – arányaiban gazdaságosabban üzemel. 

Hasonlóan fontos szempont a kiemelkedő élettartam. Ez természetesen otthonainkban is meghálálja magát, de a gyártásra szakosodott célépítmények esetében kardinális kérdés, hogy a világítástechnika miatt a lehető legritkábban kelljen leállni a termeléssel. Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a gyár- és egyéb termelőegységek esetében szigorú ISO szabványok határozzák meg a világítás minőségére vonatkozó szempontokat. 

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a dolgozók teljesítménye is számszerűsíthető módon javul, ha ideális, élénkítő fényviszonyok között dolgozhatnak. Erre kétségkívül a legalkalmasabb, ha olyan LED technológiát választunk, mely a megfelelő fényhőmérséklet biztosítja a szükséges körülményeket.