Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
A LED panel mint design-elem

A LED panel mint design-elem

2017. Március 22.
A LED panelek általános, világítótestként történő felhasználásáról már szót ejtettünk, azonban ezek a könnyen variálható darabok más szerepet is könnyedén betölthetnek az otthonunkban, például design-elemként.
LED panel LED világítás LED Design

Az első és legfontosabb, amit a LED panel design-elemként való felhasználása során érdemes megfontolni, az az, hogy a lakás melyik helységébe szánjuk. Ez leginkább akkor lényeges, ha a fürdőszobát szemeltük ki erre a célra, hiszen itt arra is gondolni kell, hogy a lecsapódó párát el kell viselnie a panelnek, ezért ebben a szobában mindenképpen IP védett panelt érdemes választanunk.

Lehetőségek tárháza

Más szobákban viszont a lehetőségeknek csak a kreativitásunk szab határt, hiszen a LED panelek változatosan alakíthatók, ezért egyedi kombinációkat hozhatunk létre. A manapság olyan divatos formák, mint a gyémánt alakzatban elhelyezett dekorációk, a mókás, régi videójátékok képi világát idéző 8 bites alakzatok, vagy a design területén újra és újra felbukkanó geometrikus, illetve a rácsos formák könnyedén kialakíthatók LED panelekkel. Emellett amiatt sem kell aggódnunk, hogy a falra vagy mennyezetre helyezett panelek zavaróan kiugranak a fal síkjából, hiszen a technológia fejlődésével egyre vékonyabb panelek válnak elérhetővé a piacon, a legújabb modellek alig 1 cm vastagok.

A LED panelek kifejezetten változatos lehetőségeket nyújtanak, hiszen többféle méret közül válaszhatunk, így nem csak egybefüggő felületet, hanem kifinomultabb design-t is létrehozhatunk. Emellett az is jó ötlet lehet, ha a fényerősséggel is játszunk, például egyszerre alkalmazunk erősebb és gyengébb fényű panelt, így hozva létre mintázatot.

Olcsó megoldás

Attól sem kell félnünk, hogy egy LED paneles dekorációs elem miatt megugranak a költségeink, hiszen a LED panelek, hasonlóan más LED-es termékekhez, kevés energiát használnak fel, emiatt környezetbarátok is, és kifejezetten tartósak, ezért nincs szükség arra, hogy megbontsuk az alakzatot csak azért, mert az egyik panel elöregedett és cserére szorul.

A LED panel tehát olyan design elemmé válhat az otthonban, ami változatos, alakítható, akár formáját, akár a fény erősségét tekintve, viszont nem terheli meg a pénztárcánkat.

A geometrikus és modern dekorációk letisztultságot és eleganciát sugároznak, az egyedi minták pedig olyan emlékezetes design-elemek, amik bármely modern otthon díszévé válhatnak.