Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED mennyezeti lámpa

LED mennyezeti lámpa

2017. Április 27.
Az otthon megvilágításának problémájával előbb-utóbb mindenki találkozik, akár felújításról, akár az új ingatlan berendezéséről van szó. A következőkben azt mutatjuk be, hogy miért a LED a legjobb választás ebben a témakörben.
LED mennyezeti lámpa LED panel

Esztétikum

A különböző helységek számára legalkalmasabb LED-es lámpatestekről már szót ejtettünk, itt viszont a mennyezeti megvilágítás lehetőségeit vesszük sorra.

A mennyezeti világítás kiemelten fontos, hiszen a legtöbb ember számára továbbra is ez számít elsődleges fényforrásnak, épp ezért nem szabad figyelmen kívül hagynunk a világítástervezésben.

A LED-ek változatossága lehetőséget teremt arra, hogy az ízlésünknek legmegfelelőbb formában és elrendezésben alkalmazzuk őket. Az elegáns és minimalista álmennyezeti LED panelek hangsúlyos design-elemekké válnak egy jól struktúrált helységben.

A LED spotlámpák süllyeszthetők és többféleképpen beépíthetők, így alkalmasak a játékosabb hangulat kialakítására, akár a gyerekszobában vagy a közösségi terekben is.

A LED-öbölfények kifejezetten alkalmasak a mostanság trendi hipszter hangulat kialakítására, hiszen segítségükkel megidézhető a letisztult, indusztriális környezet, mégsem kell zajos és nagyméretű izzókat installálnunk.

Hatékonyság

Többször is kifejtettük, hogy miért a LED a leggazdaságosabb választás, hiszen egyszeri, kis költségű befektetéssel gyorsan megtérülő és hosszú távon gazdaságos világítást hozhatunk létre. A LED-ek kis fogyasztása nem csak pénztárcabarát megoldás, de a környezetre gyakorolt hatása is kisebb.

Azonban ami a mindennapi életben is kiemelkedő jelentőségű, az az egyes lámpatestek hatékonysága.

Elsősorban a LED-es spotlámpákra jellemző, hogy a magas teljesítmény mellett a fényük irányítható is. Ez a tulajdonság jó szolgálatot tehet olyan helységekben, ahol esetleg bizonyos tárgyakra vagy területekre akarjuk irányítani a figyelmet, vagy ha változatos megoldásban gondolkozunk, hiszen egy kis kreativitással könnyen változtatható tereket hozhatunk létre mindössze azzal, hogy megváltoztatjuk a fény irányát.

Az álmennyezetbe vagy stukkók mögé rejtett LED-lámpatest hosszú életű és bár a fény nem irányítható, vékony kialakításának köszönhetően szinte bármilyen felületbe szépen illeszkedik, így nem kell attól tartanunk, hogy a világítás túlzónak hatna, hiszen néhány panellel is elégséges fényt tudunk biztosítani.

Összességében tehát az egyes LED-es megoldások sokszínű és változatos világítást tesznek lehetővé, mindezért pedig nem kell vagyonokat kiadnunk.