Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED szalag mosogató fölé

LED szalag mosogató fölé

2017. Július 10.
A mosogató sok család életében a konyha legkevésbé kedvelt területe, de egy kis kreativitással és gondos tervezéssel olyan területet hozhatunk létre, amelyben örömtelivé válik a munka. A LED szalag pozitív tulajdonságait a végtelenségig sorolhatnánk, kezdve az alacsony fogyasztással és azzal, hogy használata mennyire környezetkímélő. Azonban azokból a tulajdonságokból sincs hiány, amik a mosogató megvilágítására kiemelten alkalmassá teszik.
LED szalag ragasztása LED szalag LED világítás

Miért éppen a LED szalag?

A mosogató, illetve általában a konyhapult felett hagyományosan neon-csöveket szokás használni, hiszen erős fényt biztosítanak, ami a konyhában kifejezetten fontos, hiszen a jó megvilágítás segít megelőzni a baleseteket. Azonban a neon-cső teljesítménye és fogyasztása is jelentősen elmarad a sokkal gazdaságosabb LED termékektől, emellett pedig jóval környezetszennyezőbbek, mint a LED-es megoldások. Az sem elhanyagolható, hogy bár könnyen beszerezhetők, miután kiégtek sokkal nehezebb megfelelően és törvényi előírásoknak megfelelően megszabadulni tőlük. Épp ezért a LED szalag egyszerűbb és okosabb választás.

Változatos igények, sokrétű megoldások

A LED szalagban az a legjobb, hogy mindenki megtalálja a számára legalkalmasabbat a kínálatban. A mosogató megvilágítása esetén elsősorban azt kell eldöntenünk, hogy mennyire erős fényre van szükségünk. Fővilágításként szeretnénk a LED szalagot használni, vagy kiegészítő, esetleg hangulatvilágításként? Jobban kedveljük a természetes, meleg árnyalatú fényt, vagy inkább a modernebb, hideg árnyalatokhoz vonzódunk?

Ha fővilágításként szeretnénk alkalmazni a LED szalagot a mosogató felett, akkor mindenképpen élesebb fényre van szükségünk, hiszen a tevékenység során szükségünk van arra, hogy a részletek is jól kivehetők legyenek. Amennyiben viszont kiegészítő világításnak szánjuk a LED-szalagot, akkor egy visszafogottabb teljesítményű szalag is elegendő.

LED szalag a konyhában

A LED szalagot bármelyik helységben, sőt akár kültéren is használhatjuk, azonban mindig figyelembe kell vennünk az adott helység specifikus körülményeit. Ahogy kültéren, vagy a fürdőszobában is, a mosogató felett is kiemelten fontos, hogy IP-védettséggel rendelkező terméket válasszunk, hiszen mosogatás közben könnyen előfordulhat, hogy a víz felcsapódik, illetve, hogy pára kerül a szalagra, ami az IP-védettséggel nem rendelkező LED szalagokat jelentősen károsíthatja.

A másik fontos körülmény a konyhára gyakorta jellemző pára és az abban megülő por. A konyha az a helység, ami a leggyorsabban koszolódik, ezért jó ötlet, ha könnyen takarítható sínbe helyezzük a szalagot, így nem kell gyakran cserélni. A sínben elhelyezett LED szalag további előnye, hogy a fény szórását is befolyásolhatjuk vele, így nem csak a fény melegség és teljesítmény változtatható, hanem az iránya is, így tehát olyan világítást hozhatunk létre, ami minden tekintetben alkalmazkodik az igényeinkhez.