Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED szalag kocsiba

LED szalag kocsiba

2017. Július 13.
Az autókban leggyakrabban használt LED-es termékekről már többször is szót ejtettünk a blogon, így például a fényhídról és az off-road lámpáról, azonban a biztonság és jó látási viszonyok megteremtésén túl is hasznunkra válhatnak a LED-ek, legfőképpen pedig a LED szalagok.
LED szalag LED világítás Autós LED Off-Road LED lámpa

Kreativitás és ezernyi lehetőség

A LED szalagban rejlő lehetőségek szinte végtelenek, de hogyan használhatjuk fel őket a kocsiban? Talán a legizgalmasabb felhasználási mód a díszítő világításban rejlik. Sokan szeretnék egyedibbé és érdekesebbé tenni autójukat, erre pedig tökéletes megoldás lehet egy-egy LED szalag elhelyezése. A szalagok hajlékonyak és igény szerint méretre szabhatók, emellett pedig szinte minden felületre jól illeszkednek. Használhatjuk őket a kocsi ajtajának vonalaiban, az ablakok körül, vagy esetleg a hűtőrács mellett, garantáltan izgalmas megjelenést kölcsönzünk majd a járművünknek. Mivel a szalag ebben a felhasználási formában sok külső hatásnak van kitéve, mint például a hő és csapadék, fontos, hogy a megfelelő típust válasszuk ki, figyelve az IP-védettségre is.

A LED szalag további előnye, hogy nem kell egy szín mellett lerakni a voksunkat, hiszen az RGB szalagok rengeteg lehetőséget nyújtanak, akár előre beprogramozott színeket szeretnénk megjeleníteni, akár folyamatosan változó színű díszítésben gondolkozunk.

A LED szalag üzemeltetése

Korábban már írtunk az igényeinknek legmegfelelőbb tápegység kiválasztásáról a LED szalagok esetében, ez a kocsin alkalmazandó szalag esetében is fontos kérdés. A leglényegesebb, hogy a LED szalag külön áramforrást kapjon, hiszen így nem a kocsi működtetéséhez szükséges eszközöktől veszi el az energiát, ezért a választás során ezt fontos figyelembe venni. Attól függően válasszunk, hogy milyen teljesítményt, illetve tartósságot várunk el a szalagtól. Gyakran érdemesebb nagyobb teljesítményű LED szalagot választani, hiszen azzal érhető el a kívánt hatás, az autó eredeti színének kiemelése, vagy éppen a színes szalagokkal való izgalmasabbá tétele. Az is lényeges, hogy a szalag strapabíró legyen, hiszen az autó réseiben valamivel bonyolultabb gyakran cserélni a szalagokat, mint például a lépcső fokain.

Ha kiválasztottuk a számunkra legmegfelelőbb típust, már csak a ragasztás van hátra és élvezhetjük is a különleges kocsinkban a tavaszi napsugarakat.