Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED panel beépítő keret

LED panel beépítő keret

2017. Augusztus 13.
A LED panelek töretlen népszerűségnek örvendenek az utóbbi néhány évben, ami nem csoda, hiszen változatosak és alacsony a fogyasztásuk. A következőkben viszont azt mutatjuk be, hogy hogyan érdemes ezeket a paneleket a helyükre illeszteni.
LED panel LED lámpa Lakásvilágítás Fővilágítás

A LED panelről nagy vonalakban

A LED panel olyan világítástechnikai megoldás, aminek célja, hogy kis felületen is megfelelő fényerősséget biztosítson. Ennek érdekében a LED lámpák szorosan helyezkednek el egymás mellett nagy felületen, azonban az összefüggő üvegfelületnek köszönhetően nem pontszerű fényforrásoknak látszanak, hanem egy egységes világítótestnek, ami szűri és szétszórja a fényt. A teljesítményük is kiemelkedő, hiszen a megfelelő fényerő elsődleges szempont volt a tervezés során, a legújabb panelek teljesítménye általában 58 Watt környékén mozog, míg az általuk biztosított fényerő az 5000 lument is elérheti. A magas teljesítmény miatt a LED paneleket legtöbbször fővilágításként érdemes alkalmazni.

A LED panel beépítése

A LED paneles világítás kialakításának több módja is lehetséges, ezek közül talán legnépszerűbb az álmennyezetbe süllyesztett, illetve a felfüggesztett megoldás.

A felfüggesztett megoldás kifejezetten impozáns külsőt kölcsönöz a térnek, hiszen a drót sodronyokkal felfüggesztett vékony világítótest nagyon figyelemfelkeltő lehet, azonban a helyigény miatt nem minden tér számára ideális választás.

Ezzel szemben az álmennyezetes megoldás a kisebb belmagasságú terekben is képes létrehozni azt az elegáns hatást, ami a LED panel talán egyik legnagyobb előnyének számít. Ehhez a megoldáshoz azonban szükségünk van a beépítőkeretre, a jó hír viszont, hogy így gipszkartonra és beton födémre is szerelhetünk LED panelt, nem kell aggódni amiatt, hogy nem tartja elég biztosan a panelt.

A beépítő keret négy elemből áll, ezek rugóval kapcsolódnak egymáshoz, így a flexibilis kialakításnak köszönhetően könnyedén csatlakoztathatjuk őket a panelhez, anélkül, hogy kárt tennénk benne, vagy a falfelületben. További előnye, hogy a méretéből adódóan a tápegység is elfér a panel mellett, így nem kell külön helyet keresnünk neki.

A beszerelés nem kifejezetten komplikált folyamat, mindössze annyit kell tennünk, hogy a keret egyik oldalát elmozdítjuk, így be tudjuk helyezni a panelt, majd, amikor ezt megtettük, elengedjük a keretet, ami a rugóknak köszönhetően visszaáll az eredeti méretére.

A beépítőkeret tehát képes biztos megoldást nyújtani arra, hogy otthonunkban olyan világítást hozzunk létre, ami egyszerre hatékony és impozáns, ugyanakkor nem ugrik meg tőle a fogyasztás.