Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Miért jó a LED reflektor?

Miért jó a LED reflektor?

2015. November 05.
Köszönhetően a LED termékek egyre csökkenő árának, manapság már egyre többen gondolkoznak el régi halogén reflektoraik leváltásán is, így nem csak a lakásban, hanem a külső terek megvilágításában is egyre több energiát takaríthatnak meg. De ennél sokkal több előnyt is tudunk.
LED reflektor Világítás Mozgásérzékelő Megtérülés

Jön a téli sötétség, világítsuk LED-del

Szeretné megoldani a melléképület világítását, vagy a kerti világításon gondolkodik? Autóbeálló, küszöb, vagy csak kirakat? A tél közeledtével egyre korábban kezd sötétedni, ennek megfelelően a kültéri fényekről is minél hamarabb gondoskodnunk kell, hiszen most méginkább szükségünk lehet rá, mint nyáron.

A LED reflektorok ideális választások ezen problémák kiküszöbölésére, egyedi, vékony megjelenésük pedig esztétikusságot is kölcsönöz nekik. És hogy mennyi előnyük van egy hagyományos halogén, egy kompakt fénycsöves vagy egy fémhalogén reflektorhoz képest? Meg fog lepődni.

Tizedannyi fogyasztás

A hagyományos halogén reflektorokat olcsó beszerzési áruk miatt szerették az emberek, be kell látnunk azonban, hogy időnként sokkal jobb befektetés egy kicsit többet adni egy olyan termékért, amely utána a töredékéből fenntartható. Egy 10 wattos LED panellel felszerelt fényvető akár egy 75-100 Wattos halogén reflektort is kiválthat, utóbbival ellentétben pedig nem melegszik, nem vibrál, energiafelhasználása pedig akár a korábbi mennyiség 10%-ára is csökkenthető.

Mozgásérzékelős LED? Igen!

A kompakt fénycsöves reflektorok már hosszabb élettartamúak és a beüzemelési, valamint az üzemeltetési díjuk is viszonylag alacsony. Ezek azonban - a fémhalogén reflektorokkal egyetemben - nem rendelkeznek mozgásérzékelővel, ami bár luxusnak tűnhet, manapság már inkább praktikusnak mondható.

A 20 W teljesítményű LED reflektorok kiváló energiafelhasználásuk és alacsony fogyasztásuk mellett már ezt is tudják, kis hőtermelésük miatt az élettartamuk is jóval hosszabb, fényerejük pedig gyakorlatilag változatlan. Méltán közkedvelt típus, mivel lakossági felhasználásra az egyik legjobb választás. És bár dimmerelésre nem alkalmasak, az RGB LED reflektor, ahogyan a nevében is szerepel, megfelelő távirányítóval színének megváltoztatását is kínálja.