Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED világítás a konyhában

LED világítás a konyhában

2015. November 06.
A konyha nemcsak a közös étkezéseknek vagy a főzésnek adhat otthont, hanem sok esetben a család közösségi tere is, ahol az étel elfogyasztásán túl családi beszélgetéseket tartunk, vendéget fogadunk, vagy épp csak kávézunk.
LED szalag Világítás Dekor Lakberendezés

A helyiség megvilágítása ebből adódóan meghatározó tényező lehet a lakásban, már csak azért is, mert amíg a lakás többi helyisége általában egy funkciót kell, hogy betöltsön, addig a konyhában sokkal körültekintőbbnek kell lennünk.

A konyha, mint közösségi tér

Manapság igazi közösségi térré alakult a konyha, amely régen elsősorban az ételkészítés szempontjából töltött be fontos szerepet életünkben - mára azonban ennek már csak szimbolikus jelentősége van. Ennek ellenére a konyha még mindig igen hangsúlyos, és a megvilágítás terén is különleges helyzetben van: a szokásos hálószobai hangulatvilágítással ellentétben például a konyhai világításnak több célnak is meg kell tudnia felelni, úgymint hangulatvilágítás, valamint sütés-főzéshez szükséges fény előállítása.

Erős LED fény a munkafelületre

A konyhai feladatokhoz elsősorban hideg vagy természetes fehér ajánlott, melynek oka nagyon egyszerű: az itt elvégzendő műveletekhez minél több fényre van szükség, a munkafelület megvilágításához pedig ez a legalkalmasabb - fenntartja a koncentrációt és erős fényt ad, mellyel az éles kések, konyhai eszközök okozta balesetveszély is csökkenthető.

Konyhai LED világítás

A mennyezeti világítás gyakran nem megfelelő, testünk árnyékot képez a konyhaszekrényen, éppen ezért terjedt el a mára egyik legnépszerűbb megoldásként alkalmazott pultvilágítás, amely könnyen megvalósítható beépített LED panelekkel vagy akár LED csíkkal - utóbbit azonban ajánlatos valamilyen tartóprofilba helyezni, hogy ne vakítson el minket, és valamennyire védve legyen a pára-, zsír- és egyéb szennyeződésektől.

Színváltós LED-ek hangulatvilágításként

Ha a sütés-főzés végetért, és már csak a vacsora befejezte utáni eszmecserének, netalán egy párunknak előkészített romantikus vacsorának ad otthont a helyiség, sokkal fontosabb tényező a megfelelő hangulat megteremtése. A LED szalag ezt a feladatot is könnyűszerrel megoldja, a különbség mindössze a fényerősségben és a színekben rejlik: halványabb fény, esetleg RGB LED szalag - a munkalap aljára ragasztva, lábazatvilágításként, vagy a szekrény felső párkányába rejtett világítással - és a kellemes hangulat garantált.