Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED világítás a fürdőben

LED világítás a fürdőben

2015. November 18.
A LED szalagokkal a fürdőszobában is különleges hangulatot teremthetünk, legyen szó visszafogottabb meleg vagy hideg fehér, netalán extravagánsabb RGB fénycsík alkalmazásáról. A vizes felületek miatt azonban nem árt különösen odafigyelnünk a megvalósítással kapcsolatosan.
LED szalag Világítás LED lámpa Lámpa

Mécsesek helyett

A fürdőszoba elsősorban a tisztálkodás helyisége, ahol sokszor csak egy gyors, néhány perces zuhanyra van idő, máskor akár egy óráig is eltartó, pihentető és kényeztető aromafürdőt is beiktathatunk.

Az illatok, masszázsolajok, krémek és habfürdők világába azonban a fényekkel való játékot is bátran beiktathatjuk, gondoljunk csak arra, hogy egy kedvesünkkel eltöltött romantikus estéhez - akár a fürdőben is - milyen hangulatot teremthetünk néhány egyszerű mécsessel.

Válasszunk vízállót

Aki nem akar a - veszélyforrásoknak sem utolsó - mécsesekkel babrálni, kitűnő társra lelhet a LED szalagokban, amelyek egyrészt nem égethetnek meg, mint a gyertya nyílt lángja, nem tűzveszélyesek, 12 V-os feszültségüknek köszönhetően pedig az árammal való működtetésük miatt sem kell aggódnunk. Főleg mert vízhatlan verzióban is kaphatóak, amely egy olyan bevonattal van ellátva, ami nemcsak számunkra, de a LED szalagunknak is biztonságot nyújt.

A kültéri LED soroknál is alkalmazott szilikon bevonat megakadályozza a rozsdásodást és mindennemű, víz általi meghibásodást, így a LED szalagot gyakorlatilag bárhová felszerelhetjük, sem a nedves, párás levegő, sem a kádból kiloccsanó, vagy zuhanykabinból kifröccsenő víz nem szab majd gátat képzeletünknek.

Hová? Milyet?

A hová és milyet kérdésre több válasz is lehetséges, mind színben, mind a felszerelés helyét és módját tekintve. A hideg fehér leginkább a modern stílus kedvelőinek lehet alternatíva, a meleg fehér pedig inkább a bensőségesebb hangulatért felelős. Aki egy kis különlegességre vágyik, színes szalagokkal ezt könnyedén megvalósíthatja, az igazán extravagáns megoldást pedig a színváltós RGB LED szalagok jelentik.

A helyiség többnyire szűk jellegének és kötött berendezésének köszönhetően a zuhanykabin élei, a kád alsó pereme, valamint a tükör szélei azok a helyek, ahol leginkább elhelyezhetőek a hangulatvilágítás eszközei, de a fésülködőasztal, mosdószekrény aljára erősített szalagok is igen hatásosak lehetnek a kívánatos fények elérésében.