Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Fővilágítás LED panellel

Fővilágítás LED panellel

2015. November 23.
A LED technika fejlődésével a hangulatvilágítás mellett egyre inkább a fővilágítás helyettesítésére is alkalmassá váltak a LED termékek, de természetesen külön termékcsoport "specializálódott" erre - a LED panelek csoportja. Ezt mutatjuk most be néhány szóban.
LED panel LED világítás LED lámpa Fővilágítás

Ultravékony világítótest

A LED panel lényegében egy olyan ultravékony világítótest, mely esetében a LED-ek egy lámpatestbe építve biztosítják a számunkra szükséges fényt - legyen szó hangulatvilágításról vagy fővilágításról.

Természetesen nem egy "hagyományos", csillárszerű világítótestet kell elképzelnünk, sokkal inkább egy vékony, leggyakrabban négyzet, téglalap vagy kör alakú panelt, amely többféle módon is elhelyezhető akár plafonon, akár oldalfalon.

A felszerelési lehetőségek között találjuk a kazettás álmennyezeti, függesztett, falon kívüli beépítőkeretes, gipszkarton álmennyezetbe süllyesztett megoldást, némelyikhez azonban külön kiegészítőkre is szükségünk lesz.

Külön erre a célra kifejlesztve

Hogy miért éppen a LED panelek a legalkalmasabbak fővilágításnak, annak roppant egyszerű magyarázata van. Bár a legerősebb beltéri LED szalagok is képesek 1600-1800 lumenes méterenkénti fényerejükkel neoncsövek, fénycsöves armatúrák kiváltására, de a külön erre a célra kifejlesztett LED panelek teljesítményüknek és nagy fénykibocsátási felületüknek köszönhetően jóval alkalmasabbak ilyen célokra.

Az 1-1,5 centiméter vastag LED panelek 60x60-as méretben a legkelendőbbek, de kaphatóak akár 120x30-as kiszerelésben is, teljesítményük elérheti a 58 wattot, fényerejük pedig a 5000 lument is.

A modern stílus képviselői

A fénycsöves világításokkal ellentétben a LED panelek nem zúgnak, nem villognak, ki- és bekapcsolásra teljesen érzéketlenek, ezáltal nem zavarják a szemet, opálos előlapjaik pedig tökéletesen szórt, homogén fényt biztosítanak.

A dimmerelhetőség, azaz a fényerőszabályozás egyes típusoknál ugyanúgy elérhető, mint az állítható színhőmérséklet, vagy a mozgásérzékelős kapcsoló. Méretük, sokrétű szerelési módozataik és extravékony kiszerelésük folytán pedig tökéletesen alkalmasak lehetnek irodákba, üzlethelyiségekbe, de bátran ajánljuk őket otthonra is a modern stílust kedvelőknek.