Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Lámpatestbe szerelve: a fénycsövek

Lámpatestbe szerelve: a fénycsövek

2015. November 26.
A fénycső igen elterjedt világítási eszköz nem csak iskolákban, hivatalokban, közigazgatási épületekben, hanem különböző üzletekben, sőt, még otthon a konyhában is. Arról volt már szó, hogy a LED egyik legnagyobb előnye a tartósság és az energiatakarékosság. Ezeket a tulajdonságokat a LED fénycsövek is továbbviszik.
LED cső LED fénycső LED lámpa LED világítás

Energiatakarékosság

Ha LED, akkor energiatakarékosság, hosszú élettartam és környezetbarát kivitelezés. A hagyományos T5 és T8 elnevezésű fénycsövekkel, fénycsöves armatúrákkal szemben ezek a legfőbb előnyei azoknak a LED fénycsöveknek, amelyek hagyományos társaik leváltására hivatottak.

Ezek a termékek olyan cső alakú fényforrások, amelyek esetében a LED-ek a lámpatestbe szerelve biztosítják számunkra a kellő fényt - és bár a LED-ek nem cserélhetőek, a megnövekedett élettartam bőven kompenzálja ezt. Ezen kívül hiába vannak kitéve a gyakori kapcsolás veszélyének, nem vibrálnak, azonnali, egyenletes homogén fényt biztosítanak az adott helyiségben, fényáramuk pedig az évek múltával is csak minimális, szemmel alig észrevehető mértékben csökken.

Opál búra

A fénycsöveket általában fehér opál búrával látják el, ami védi a szemet a káprázó fényektől, ugyanakkor esztétikai, stílusbeli szereppel is bír, valamint védi a chipeket a külső behatások ellen.

Természetesen itt is érvényes az a szabály, amely a többi LED termékre is elmondható. A beszerzési ár magasabb, mint hagyományos társainál, ez azonban később az energiahasználat csökkenésével megtérül, ezáltal abszolút hosszútávú döntés ezen termékek beszerelése.

A fénycsövek felszerelése egyszerű, gyors, és nem igényel különösebb szakértelmet.

Többszörösére megnövekedett élettartam

Hogy mennyit spórolhatunk, ha hagyományos fénycsöveinket LED-es működésű társaikra cseréljük, természetesen függ a cserélendő fénycsövek darabszámától, a korábbi és az új termék pontos típusától, és az igénybevétel mértékétől is.

Az azonban sokatmondó adat, hogy a korábbinál jóval magasabb, akár 6-8-szoros élettartamra is számíthatunk, az első 5000 óra után pedig még mindig semmilyen fényerőveszteséget nem fogunk tapasztalni, és később is csak minimális mértékűt (6000 órányi használatot követően is csak 7 százalék körüli arányt).