Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
A LED világítás előnyei

A LED világítás előnyei

2015. December 17.
A LED világítás az utóbbi években hihetetlen mértékben kezdett el terjedni, népszerűségi indexe pedig folyamatosan nő. Nem csoda, hiszen a hagyományos világítási technológiával szemben számos előnye van, ezeket vesszük most röviden számba.
LED világítás Megtakarítás LED LED panel

Energiatakarékosság

Azt, hogy a LED energiatakarékos, ez a legfőbb előnye, nem egyszer elmondtuk már. Hogy egy kicsit számokkal is érzékeltessük mennyire, vegyünk például egy 60W-os izzót, amely kb. 270 fokos szórásszögben cirka 11 lumen/W, azaz összesen 650-660 lumen fényárammal óránként 60W-ot fogyaszt.

Ahhoz, hogy ezt kiváltsuk, egy SMD 5630 Chip on Board LED-ekkel készült LED lámpa tökéletesen megfelel. Ez utóbbi 8W fogyasztás mellett 78 lumen fényáramot biztosít wattonként (~624 lumen összesen), azaz csak minimális mértékben marad el hagyományos társától, hatékonyságban azonban 7-szer nagyobb. Emellett pedig az idő előre haladtával a fényerejéből sem veszít drasztikusan, míg régi társa igen.

Hosszú élettartam

Ha az előző példánál maradunk, fenti LED lámpánk 4000,-Ft körüli ára kicsit borsosnak tűnik, alacsony energiafogyasztásának köszönhetően azonban napi átlag 4 óra használat és 42,-Ft/kWh-s áramdíj mellett bő egy év alatt behozza az árát, és ha még azt is hozzávesszük, hogy mennyivel tovább bírja, a megtakarítás kézenfekvő.

Egy ilyen lámpa ugyanis több, mint tízszer hosszabb élettartamú, mint a hagyományos normál lámpák. De nem csak ebben jobb: alacsony hőtermelésű, ki- és bekapcsolásra érzéketlen, és teljesen vibrálásmentes, azonnali fényt nyújt.

Biztonság, színválaszték, kezelhetőség

A LED-es termékek jelentős része alacsony feszültségről (12V) működik, ezáltal sokkal biztonságosabbak, valamint a színválasztékuk is nagyobb, sőt egyes típusok dimmelhetők is. A népszerű LED szalagok ezen kívül rengeteg színben kaphatóak (akár változtatható színű, úgynevezett RGB szalagok is), a Group Control technikának köszönhetően könnyen és egyszerűen vezérelhetőek. Hajlékonyságukból fakadóan pedig íves felületekre is minden nehézség nélkül rögzíthetőek.

Hátoldaluk öntapadós, a beltéri (IP20) és a kültéri (IP65) mellett pedig vízálló (IP68) kivitelben is kaphatóak, ezáltal rendkívül sokoldalú felhasználást biztosítva a vásárlóknak: használhatjuk őket rejtett világításként a szobába, reklámfeliratok megvilágítására, díszkivilágításra, de akár jelzőfénynek vagy vészvilágításnak is. Bővebb információk a termékleírásoknál találhatóak.