Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED lámpák a kertben

LED lámpák a kertben

2015. December 21.
Eddig többnyire benti környezetben történő felhasználásra mutattunk példákat a LED termékeket illetően, pedig a házon kívül is remekül alkalmazhatóak. Hogy mást ne mondjuk, akár a kertben is. A cikkben elmondjuk, hogyan.
LED Kertvilágítás Philips LED lámpa Világítás

Hangulatfényre és általános világításra is

Amikor a LED kerti felhasználásáról beszélünk, természetesen nem a konyhakertre gondolunk. Sokkal inkább arra az ideális esetben füvesített, hátsó, utcafronttól távolabb eső részre, ahol a kerti grill, a pavilon, a szalonnasütő és társai sorakoznak, várva a nyáresti sütögetések meghitt, baráti hangulatát.

Ez azonban senkit ne tévesszen meg, a hangulat fokozására alkalmas fények mellett konkrét világítási célokat is könnyedén megoldhatunk LED-es módszerekkel, a kérdés tehát csak az, hogy pontosan mi a célunk, mekkora teret szeretnénk megvilágítani, és milyen módon.

Karácsonyi díszkivilágításnak is kitűnő

Mindannyian el tudjuk képzelni, hogy a felállított napernyők bordáin vagy körívén végigfutó LED szalag, netán a kihelyezett pult munkalapjába süllyesztett spotlámpák mennyit dobnak adott esetben egy kerti partin, de mivel jelenleg éppen nem olyan időjárásban van résznük, ami bárkinek is kedvet adhat az ilyenekhez, egy kicsit más oldaláról is megmutatnánk a kinti LED világításokat.

Közeleg a Karácsony, ebből az alkalomból a kültéri LED szalagok például alkalmasak a karácsonyi díszkivilágítás kivitelezésére is, hiszen IP védelmük ellenállóvá teszik őket a külső behatásokkal szemben, flexibilitásuknak és a könnyű, 3M ragasztós rögzítésnek köszönhetően pedig könnyedén kihelyezhetőek úgy az ablakpárkány vagy eresz alá, mint a lépcsőkorlátra vagy a kinti növényekre futtatva.

Sötétedés utánra

A tél korai sötétedéssel jár, így nem mellékes szempont az sem, hogy szürkület után hazaérve (ez bizonyára elég sokakkal előfordul mostanában) megfelelő fény fogadjon minket a kapu előtt, a járdaszegély mellett, vagy a bejárati ajtónál. Korábban ezt egy kihelyezett villannyal oldották meg, de ha már lehetőségünk van, miért ne oldhatnánk ezt meg szebben - és praktikusabban, energiatakarékosabban is? Egészen nyugodtan kitehetünk LED-es reflektorokat, kicserélhetjük kinti lámpatesteink hagyományos égőit LED-es izzókra - a különféle foglalatokkal gyártott termékek között egészen biztosan megtaláljuk a nekünk megfelelőt.

Emellett pedig növeljük biztonságunkat is, hiszen egy jól megvilágított kert, udvar, kapualj segít az eligazodásban - ami egy lefagyott, csúszásveszélyes talaj vagy járda esetében különösen fontos.