Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Off-Road LED lámpák: a terep királyai

Off-Road LED lámpák: a terep királyai

2016. Február 18.
Akik rendszeresen szoktak vezetni, bizonyára mindannyian ismerik az esti autózás fényviszonyait - és bizonyára egyetértenek azzal, hogy fényből sohasem elég. A rossz látási viszonyokat közúton a közúti világítás, az útra festett terelő vagy a lakott terület egyéb fényei segíthetik, terepen viszont saját magunkra hagyatkozhatunk - illetve kiegészítő fényeinkre, már ha vannak.
Off-Road LED lámpa Autós LED MonsterLED Fényhíd

Kiegészítő fény, de minek?

Az autó LED lámpák, mint kiegészítő fények, terepen nagyon hasznosak lehetnek: míg közúton a közúti világítás, a táblák, útszéli fényvisszaverő karók vagy a középső szaggatott terelőcsík segít, egy földúton csak a holdvilág van, márpedig ez vajmi kevés ahhoz, hogy az úton maradhassunk.

Ezen kívül az autó körüli munkáknál, elakadásnál, csörlőzésnél, hólánc felrakásánál sem hátrány a jó megvilágítás, ahogy tolatásnál (hátrafelé) vagy akadályok kerülgetésekor (oldalirányba) sem. Ilyenkor jön jól, ha van kiegészítő lámpánk, amiből mi természetesen a LED-es Off-Road lámpákat javasoljuk, amik ugyanazokkal az előnyökkel rendelkeznek, mint többi LED termékünk. Ugyanakkora fényt jóval kevesebb energiafelhasználással is megkaphatunk.

Milyet válasszunk?

Rendeltetésük és felhasználási céljuk szerint többféle munkalámpa, úgynevezett keresőfény létezik. A szúró fényű lámpák jól koncentrált fénnyalábot vetítenek a lehető legtávolabbra. Ennek megfelelően "távollátásra", tájékozódásra kiválóak. Használatukkal már nagy távolságról kiszúrhatjuk a közeledő kanyarokat, kereszteződéseket, keresendő pontokat. Jellemzően nagyon erős fénnyel rendelkeznek, ezért használatuk közúton tilos, terepen viszont tökéletes megoldás.

A szúrófénnyel ellentétes, nagy szögű, szórt fényt biztosít a terítőfénnyel világító fényhíd, ami inkább az autó környezetét világítja meg, Leginkább egy nagyon erős ködlámpához hasonlít, ami az út vonalvezetését és széleit világítja meg, hogy esős, havas, ködös időben is probléma nélkül autózhassunk. Választani azonban nem szükséges, ha nem tudunk: e két funkció kombinálásának hasznosságát természetesen a gyártók is felismerték, így webáruházunkban olyan terméket is talál, ami mindkettőt tudja.