Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED lámpa: halogén izzók kiváltására

LED lámpa: halogén izzók kiváltására

2016. Február 22.
Napjaink egyik leggyorsabban fejlődő ágazata a világítástechnika, nem csoda hát, hogy a végeláthatatlan számú világítási megoldások és lámpák mellett mára már a LED is odáig jutott, hogy termékkínálatának és teljesítményének köszönhetően a minden korábbi fényforrás komoly versenytársává vált.
LED lámpa LED izzó E27 LED LED spot

A legmodernebb Chip on Board technológia

A LED lámpák sikere a halogénekkel szemben ma már tagadhatatlan, amihez természetesen hozzájárul a folyamatosan csökkenő ár, a szüntelenül fejlődő és bővülő termékpaletta, valamint a kialakításuk, ami tökéletesen cserekompatibilissé teszi őket a korábban oly népszerű halogén izzókkal.

A korábbi SMD mellett ma már egyre több a Chip on Board technológiával készült LED lámpa, és gyakorlatilag minden foglalatba találunk megfelelőt, az E27-es gömbtől kezdve az E14-es gyertyán át a spotokba való GU10-esig. Ezáltal nincs akadálya annak, hogy az egész ház világítását LED-es fényforrásokkal oldjuk meg, ami az energiatakarékosság jegyében komoly megtakarításokkal is jár.

Hihetetlenül nagy választék

A választék bőséges: a már említett chipes technológián és foglalaton túl többféle tulajdonság is meghatározó lehet, annak függvényében, hogy hová szánjuk és milyen célt szeretnék elérni az adott lámpával. A 12V-os, leginkább bútorvilágításra alkalmas LED lámpák mellett a 230V-os típusokat már fővilágítási célokra is bátran használhatjuk, sőt.

Ma már a dimmerelés sem jelent megoldhatatlan problémát, így ha túl erős fényáramú terméket vásárolunk, az esti tévézéshez vagy fekvéshez könnyedén csökkenthetünk a fényerőn. És ha még ez sem lenne elég, a retró szerelmeseinek való filament, azaz szálas LED lámpák a megszólalásig hasonlítanak a hagyományos izzókhoz, így a villanyszámlán kívül szinte semmiben sem tűnik fel a csere.

Akár dimmelhető típusokban is

Színhőmérséklet terén meleg, hideg és természetes fehér lámpákat is kínálunk, de mivel ezek a fogalmak relatívak - ezáltal gyártónként, forgalmazóként is változhatnak - , érdemes inkább a Kelvin mértékegységgel kifejezett, ezáltal pontos színhőmérsékletet fokozottan figyelembe venni a vásárláskor. A sugárzási szög szintén nagy skálán mozog, a spot lámpákra jellemző 50°-ostól az egészen széles spektrumú 270°-os izzókig.

Bármelyik LED lámpát is választja, egy biztos: a hosszútávú befektetés következtében mindenképpen jól fog járni, hiszen egy energiatakarékos, hosszú életű és megbízható fényforráshoz jut, ami garanciát jelent a lakás világításának jövője szempontjából.