Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED szalag vezérlők - többféle kivitelben

LED szalag vezérlők - többféle kivitelben

2016. Február 25.
A LED szalag az egyik legsokoldalúbb termék a LED-es termékpalettán, ezt pedig leginkább egy olyan szerkezetnek köszönheti, amely mindössze néhány gombbal el tudja érni, hogy saját ízlésünknek, hangulatunknak megfelelően változtassuk LED szalagunk fényét, akár fényerőről, akár színről, akár színhőmérsékletről beszélünk - a LED szalag vezérlőnek.
LED szalag Vezérlők RGB vezérlő Dimmer

A LED szalag vezérlő nem nagy, de annál nagyobb "hatalommal" bír. Ha arra gondolunk, mennyire másként érezzük magunkat különböző színárnyalattal, fényerővel megvilágított helyiségben, nyomban világossá válik a fontossága. Többféle vezérlő közül választhatunk, és többféleképpen csoportosíthatjuk őket: céljuknak és funkcióiknak megfelelően léteznek dimmerek (fényerőszabályozók), RGB vezérlők, valamint színhőmérséklet szabályozók: kialakításuk, működésük szerint pedig rádiós, infrás, távirányítós, falra szerelhető, gombos, érintőpaneles változat egyaránt létezik.

A monokróm szalagok vezérlésére való fali potméteres dimmer nem a legesztétikusabb, de kétségkívül a legolcsóbb, és legegyszerűbb módja annak, hogy LED szalagunk fényerejét változtatni tudjuk. A szabályzót kevésbé frekventált, vagy akár nem látható helyre, bútorba is elrejthetjük, így az említett problémát könnyen kiküszöbölhetjük, miközben segítségével 96 watt teljesítményű LED szalagot működtethetünk. Az érzékeny touch felülettel rendelkező változat drágább, viszont minőségibb termék, ezt azért ne feledjük.

LED szalag dimmerek

A színváltós RGB LED szalagok vezérlését RGB vezérlőkkel oldják meg. A fali kivitelben kapható, érintésérzékeny üvegfelületű, fekete előlapú RGBWZJ jelzésű vezérlő akár 192 watt teljesítményre is képes, amivel 13 méter SMD 5050 60 LED/m-es RGB LED szalag vezérlésére is alkalmas. A szokásos színgyűrű mellett 8 gomb könnyíti meg a vezérlést - és külön gombot kapott a fehér szín, ez a vezérlő ugyanis RGBW szalag, valamint külön RGB és fehér LED szalag vezérlésére is használható.

LED szalag RGBW vezérlő

A vezérlők legmodernebb, legdizájnosabb képviselőinek egyike a rádiós kivitelben készült Obsess Touch. Ez az RGB vezérlő mindent tud, amit egy RGB vezérlőnek tudnia kell, a ki- és bekapcsoláson, a fényerő, valamint a szín beállításán kívül azonban egyedülálló módon a színtelítettséget (szaturációt) is tudjuk állítani. A távirányító elemmel múködik, gombjai pedig a többi vezérlőhöz hasonlatosak: a színgyűrű mellett a ki- és bekapcsolás, a fényerőszabályozás, valamint a színtelítettség kapott külön gombokat.

LED szalag távirányító