Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED szalagot a fürdőszobába!

LED szalagot a fürdőszobába!

2016. Március 21.
A fürdőszoba az a helyiség, ahol fürdés, zuhanyzás közben igyekszünk felfrissülni, energiával feltöltődni, ezt azonban nem csak a vízzel, hanem a fényekkel is fokozhatjuk. A hangulatvilágítás első számú felelőse, a LED szalag itt is a rendelkezésünkre áll.
LED szalag Fürdőszobai LED RGB LED szalag Színterápia

Kis ablak - kevés fény

A fürdőszoba a lakás egyik legsötétebb helyisége, hiszen általában csak egy kis méretű ablakkal van ellátva, ezáltal nagyon kevés természetes fény jut be ide. Pedig a megfelelő fényviszonyokra itt is szükségünk van, hiszen olyan mindennapi tevékenységeket végzünk itt, mint a mosás vagy a tisztálkodás.

Az általános világítás mellett ugyanakkor a mosdó körüli irányított fények is kiemelt fontosságúak lehetnek, gondoljunk csak arra, hogy például mennyire veszélyes árnyékos, nem elegendően megvilágított környezetben borotválkozni. Ahhoz, hogy ne vágjuk meg magunkat, arcunk minden négyzetcentiméterét tökéletesen látnunk kell, de ugyanez a helyzet a sminkeléssel, szépítkezéssel is. Ehhez szemből jövő fény kell, éppen ezért gyakori, népszerű és praktikus megoldás a tükrök körül elhelyezett fényforrás.

A kiemelt helyek: tükör, zuhanykabin, kád

A LED szalag elsősorban dekorációs célokat szolgál, mindazonáltal az erősebb fényárammal rendelkező típusok kisebb fürdőszobákban a fővilágítást is képesek megoldani. A beépítési helyek eldöntésekor azonban érdemes a már említett okokból kiemelt figyelmet fordítani a fürdőszobai tükör, illetve a mosdókagyló környékére.

Ezen kívül több alternatíva is a rendelkezésünkre áll, úgymint a zuhanykabin vagy a kád élei (legyen szó alsó, felső vagy oldalsó élről), de a fürdőszobaszekrény is kiváló lehetőségeket teremt, a rendelkezésünkre álló eszközök (például alu-profilok) segítségével, valamint a megfelelő elhelyezéssel, takarással pedig hangulatos rejtett világítás is kialakítható.

Színterápia RGB LED szalaggal

Az esti fürdés, zuhanyzás általában a felfrissülés, az újjászületés pillanatait jelentik, ekkor eresztjük ki a "fáradt gőzt", ehhez pedig tökéletes környezetet alakíthatunk ki LED szalagos fényekkel. Van aki a hangulatosabb, lágyabb, meghittebb fényeket részesíti előnyben, mások az élénkítő, erősebb, rikítóbb színeket.

A jó hír, hogy ezek bármelyike könnyedén megvalósítható, sőt, a monokróm LED szalagok mellett alig kicsivel nagyobb anyagi befektetést igényel csak a változtatható színű RGB LED szalag, amellyel akár minden este más fényben élvezhetjük a vizet.

Arra azonban figyelni kell, hogy feltétlenül kültéri, vízálló bevonatú szalagot szerezzünk be, ugyanis a lecsapódó párának, a kifröccsenő víznek köszönhető nedves környezet a fürdőben elkerülhetetlen.