Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
COB LED reflektorok használatban

COB LED reflektorok használatban

2016. Április 13.
Az energiatakarékos LED reflektorok a hagyományos halogén reflektorok jelenleg ismert leghatékonyabb alternatívái: mindent tudnak, amit a korábbi típusok, de sokkal kevesebb energiafelhasználás mellett, és a használatukat tekintve is rendkívül hasznosak, erre mutatunk néhány példát.
LED reflektor Reflektor Kültéri világítás LED reflektor képek

Kültéri világításra egyre gyakrabban használnak LED reflektorokat, amelyek kinézetre gyakorlatilag semmiben sem különböznek hagyományos társaiktól. Alumínium ház, hátul tartókonzol, tápegység, hűtőbordák és bekötő kábel, elöl egy üveglap, benne a foncsorral és a LED-del. A Classic típusok mellett találhatunk vékonyított, Slim típusú reflektorokat is, melyek felépítésükben teljesen ugyanolyanok.

LED reflektor 1

A LED hallatán sokaknak az jut eszébe, hogy a kedvező fogyasztás miatt a beszerzési árnál kell megfizetnünk a minőséget, holott az egyik legegyszerűbb és legkedveltebb LED-es fényvető, a 10 wattos alig 3 ezer forintos áron kapható webáruházunkban, és ezért az összegért egy 730 lumen fényáramú terméket kapunk.

Ez aligha nevezhető soknak, és ezért az árért olyan reflektort kapunk, ami egy átlag felhasználónak bőven elegendő: a családi ház előtere, bejárata, terasza, kiskertje, lépcsője vagy járdája könnyedén bevilágítható vele, szereljük akár az ajtó fölé, vagy a ház sarkához. És akár még ki is ülhetünk mellé egy kis dumapartira.

LED reflektor 2

Ugyancsak otthoni felhasználási javallat a garázsajtó és a kocsibeálló megvilágítása. Ez a LED reflektorok egyik leggyakoribb alkalmazási területe, ami nem csoda, hiszen ma már egyre több háztartás rendelkezik saját autóval, és mindannyian tudjuk, mennyivel egyszerűbb, ha nem csak az autó fényszóróira vagyunk utalva (ugyanakkor autós LED reflektort is találni a termékeink közt). Képünkön a ház lakója két reflektort szerelt fel garázsa fölé egymással ellentétesen, így mindhárom irányba tökéletes fényt biztosítva.

LED reflektor 3

Valamit meg kell javítani, de csak munka után jut rá időnk, amikor már besötétedett? Netalán a kőműves maradt túl sokáig, hogy befejezhesse a munkát? Egy falra felerősített LED reflektor ebben is kitűnő társ, hogy a munka emiatt ne álljon meg. Ha szorít a határidő, nagy segítség lehet bármilyen szakembernek.

LED reflektor 4

Természetesen nem csak otthoni, hanem ipari felhasználásra is alkalmasak a - többségében nagyobb teljesítményű - reflektorok, így áruházak, hipermarketek külső megvilágítása, épületvilágítás (leginkább alulról megvilágítva), sportpályák kivilágítása szintén megoldható vele, mint ahogy reklámtáblák esti megvilágítása is - csak hogy biztosan észrevegye az, akinek észre kell vennie.

LED reflektor 5

Amennyiben önnek is szüksége van kültéri megvilágításra, tekintse meg LED reflektorainkat, amelyek COB LED-del felszerelve, IP 65-ös védettséggel és 1 év garanciával várják, hogy Ön is kipróbálja.