Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Vízálló LED szalag: Hideg fehér SMD 3528

Vízálló LED szalag: Hideg fehér SMD 3528

2016. Június 06.
A flexibilis LED szalagok kül- és beltéri hangulatvilágítások, dekorációk, díszkivilágítások megvalósítására tökéletesen alkalmasak, ám a választásnál nagyon oda kell figyelni, hogy milyen környezetben szeretnénk azokat alkalmazni. Ha nem a megfelelő típust választjuk, könnyen pórul járhatunk - az alábbiakban elmondjuk miért, és mutatunk egy kifejezetten kültérre való szalagot.
Kültéri LED szalag LED szalag LED világítás Dekor

Beltéri vagy kültéri?

Magától értetődő, hogy a hőmérséklet, a szél, a víz és az időjárás mindennemű velejárója a korrodálás, a rongálás, a kopás, valamint a nedvesség első számú előidézői, nincs ez másként LED szalagjaink esetében sem. Benti környezetben nincs probléma, ám a falak és a tető védelme nélkül ezek a külső környezeti hatások tönkretehetik a kertbe, teraszra vagy bármilyen kinti felületre helyezett szalagot.

Az alapvető különbség tehát beltéri és kültéri LED szalag között az IP védettségben van, ez ugyanis annak a tulajdonságnak a jelölése, ami azt jelzi, pontosan mekkora védettséget élvez a szalag a fentebb már említett hatásokkal szemben.

Por és víz elleni védelem

A kültéri SMD 3528 LED szalagunk IP65-ös védettséggel bír, ami azt jelenti, hogy olyan minősítésű kültéri bevonattal látták el, ami por behatolása ellen teljes védelmet nyújt, és bármilyen irányból érkezett vízsugár ellen is védett. Ennél már csak azok a termékek bírják jobban a kinti környezetet, amelyek erős vízsugár vagy vízbemerítés során történő vízbehatolás során sem károsodnak, ilyeneket azonban a filagórára kiaggatott LED szalagnak normál használat esetén nem kell kiállnia. Az ennél nagyobb védelem ennélfogva feleslegessé is válik, nem is nagyon találkozni vele kereskedelmi forgalomban.

Akár beltérre is használható

A fentebb linkelt, öntapadós hátlappal ellátott SMD 3528 jelzésű szalag az egyik legolcsóbb és legnépszerűbb kültéri LED szalag. 700 forintos méterenkénti áráért cserébe 60 LED/m-es, 300 lumen fényerejű LED szalagot kapunk, ami kerti dekorációra, épület kontúrvilágításra, feliratvilágításra minden további nélkül alkalmas, de nem csak kültéri felhasználásra javasolt.

Mivel a chipek védettek, olyan helyen is elhelyezhetjük, ahol idegen látogatók, vendégek könnyen megrongálhatják. Üzletek, boltok, éttermek, bárok polcaira, pultjaira emiatt szintén gyakran ilyen kültéri szalagot ragasztanak. De hogy egy minden háztartásban előforduló példát is említsünk, a konyhapult és a mosogató környéke, vagy a fürdőszoba is inkább vízálló led szalagot igényel. Például egy ilyet.