Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Üzletvilágítás

Üzletvilágítás

2016. Június 27.
Az otthoni felhasználás mellett a LED-es világítás előnyei az üzletvilágítás területén is kihasználhatóak. A hosszú élettartam és az energiatakarékosság mellett kiváló érv lehet, hogy a LED fényforrások páratlan és kiapadhatatlan lehetőségeket nyújtanak mind a dizájn, mind a színek szempontjából, így termékünk kiemelése nem jelenthet gondot. Ez pedig az eladások számában, valamint a bevételi oldal nagyságán is jelentősen meglátszik.
Üzletvilágítás LED világítás LED Spot lámpa

Ha üzletünkben kevés a fény, pislákoló lámpa zavarja a vásárlókat, túl magasra van szerelve a világítótest, vagy csak szimplán nem megfelelő izzók vannak használatban, rengeteg pénztől eshetünk el. A jól megtervezett üzletvilágítás kereskedelmi szempontból még inkább tekinthető befektetésnek, mint otthoni környezetben.

A fogyasztáson évente óriási összegek spórolhatóak meg, de a nem megfelelő megvilágítás hatására csökkenő vásárlói érdeklődés is könnyen veszteségessé teheti vállalkozásunkat. A LED tehát több szempontból is hasznot hozhat: csökkenti a felhasznált energiára fordított összeget, segít becsábítani a vásárlót, illetve kiemelni az eladásra kínált termékeinket.

Üzletvilágítás 1

Többnyire itt is két csoportba sorolhatjuk a megvilágítást annak célja szerint: az általános megvilágítás inkább szórt fényt és széles megvilágítási szöget kíván, míg az irányított fényekkel főképpen az üzletben, illetve a polcokon megtalálható termékekre irányíthatjuk a figyelmet. Természetesen mindegyik más-más megoldást és más-más típusú LED lámpát igényel, előbbi például süllyesztett lámpatestekkel, utóbbi pedig kis sugárzási szögű, megfelelően elhelyezett és irányba fordított spot lámpákkal minden további nélkül megvalósítható.

Üzletvilágítás 2

A süllyesztett LED lámpatest széles körben elterjedt az üzletvilágítás terén. Létezik belőlük szórt fényű, vagy billenthető, azaz fókuszált fényű is, így fénye akár a termékre is könnyen ráirányítható. Arra azonban érdemes nagyon odafigyelni, hogy ha átrendezzük az üzletet, a billenthető lámpákat újra be kell állítani.

A berendezés során arra is ügyeljünk, hogy a beépített lámpák helye később nem - vagy csak nehezen - változtatható, így azok elhelyezkedése különösen fontos - az ebből adódó munkálatok pedig később nem csak anyagi ráfordítást jelentenek, hanem még a vásárlókat is zavarhatják.

Üzletvilágítás 3

Márpedig a megfelelő hangulat kialakítása kulcsfontosságú. A legtöbb vásárló nem céltudatosan indul bevásárló körútra, így ha megfelelő megvilágítással sikerül felkelteni az érdeklődését és jól irányítani őket, akár a vásárlást is nyélbe üthetjük.

A termékek vonzóbbá tételéhez gyakori és népszerű módszer a sínes lámparendszerek kialakítása. Ezek nem csak elegendő megvilágításba helyezik termékünket, hanem könnyen alakíthatóak, toldhatóak, LED fényüknek köszönhetően pedig nem károsítják, nem fakítják az árukészletet, mint a hagyományos, UV sugarakat kibocsátó társaik.

Üzletvilágítás 4