Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED lámpatest

LED lámpatest

2016. Július 20.
A LED-es világítás ma már rendkívül sokrétű, többek között LED chippel egybeépített LED-es lámpatestek is kaphatóak, amelyek a legkülönfélébb módon kerülhetnek beépítésre. A különböző kialakítású világítótestek elsősorban a fővilágítást hivatottak szolgálni, elsődleges feladatuk pedig a fénycsöves armatúrak leváltása. Mutatunk néhányat olvasóinknak.
LED lámpatest LED világítás LED lámpa LED panel

A LED lámpatestek közül talán a süllyeszthető, beépíthető, kis méretű LED-es spotlámpák a legdekoratívabbak. Ezek az általában kör alakú, legtöbbször ezüst színű alumínium kerettel rendelkező lámpák jól illeszkednek bármilyen modern dizájnhoz, és további előnyük, hogy még IP65-ös védelemmel ellátottat is kaphatunk belőlük. Ez utóbbi azért fontos, mert így akár fürdőszobába, zuhanyzófülkébe vagy mosókonyhába is bátran felszerelhetőek, a nedves környezet ezáltal nem jelenthet gondot.

LED lámpatest 1

A LED mélysugárzók gazdaságos és univerzális megoldást jelentenek szinte bármilyen típusú helyiség megvilágítására, legyen szó akár otthoni környezetről, akár irodáról, közlekedőről, vagy vendéglátóhelyről.

Az általában 10-40W közötti teljesítményű LED mélysugárzók könnyedén hozzák a kompakt fénycsövek megvilágítási értékeit, ráadásul míg utóbbi minden irányban szórja a fényt, a LED lámpában lefelé néz a teljes LED chip, arra amerre világítani kell, így közel 100%-os a fény hasznosulása. Azt pedig talán nem kell különösebben ecsetelni, mennyivel erősebb és hasznosabb az irányított fény.

LED lámpatest 2

Az álmennyezeti LED panelekről rengeteg szó esett már itt a blogon, nem véletlenül. Ezek a panelek a hagyományos álmennyezeti lámpatestek egyszerű, átalakítás nélküli cseréjét teszik lehetővé, a hagyományos fénycsöves megoldásokhoz képest akár 50%-os megtakarítással.

Általános megvilágítási célokra rendkívül széleskörűen alkalmazhatóak: irodák, üzlethelyiségek, folyosók megvilágítására tökéletesen alkalmasak, hosszúkás, négyszögletes, illetve kör alakú kialakításuknak köszönhetően pedig kellően változatosak is - a függesztett kivitelezésről nem is beszélve.

LED lámpatest 3

Ipari környezetben a LED öbölfények és a csarnokvilágítók a legkézenfekvőbb megoldások. A nagyáruházakban, raktárakban gyakran látott tükrös felületű kupolák a csarnokvilágítókhoz nagyon hasonlóak, annyi különbséggel, hogy utóbbinál a sugárzási szöget lencsék szabályozzák. Mindkét lógatott megoldásról elmondható, hogy rendkívül kiforrott technológia képviselői, amelyeknél különösen fontos a megbízhatóság, a nagy teljesítmény és a hosszú élettartam. Na meg persze a gazdaságosság, hiszen mégiscsak kereskedelemről és pénzről beszélünk.

LED lámpatest 4