Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED lámpa ár-érték TOP10

LED lámpa ár-érték TOP10

2016. Augusztus 14.
A LED lámpák kiváló energiatakarékos alternatívái a hagyományos wolfrámszálas vagy halogén izzóknak. A halogén izzóval teljesen megegyező méretben és kialakításban készülnek, így cseréjük, beszerelésük semmilyen átalakítással vagy külön költséggel nem jár. És ha már a költségnél tartunk, a beszerzési áruk sem verdesi az eget. De ami ennél is fontosabb, ár-érték arányban is van köztük néhány kiemelkedő ajánlat. Ezekből állítottunk össze egy tízes listát, a teljesség igénye nélkül, foglalatonként - tehát nem sorrendben - haladva.
LED lámpa árak LED lámpa ár LED lámpa LED

1. LED spot lámpa, GU10, 3W, 230V, SMD - Természetes fehér

A maga 819 forintos darabonkénti árával az egyik legolcsóbb LED lámpa áruházunkban a 3 wattos, GU10-es fejelésű szpot. Irányított fénye 240 lumen fényáramot biztosít, amivel ideális választás a 20-30 wattos halogén szpot lámpák kiváltására. Egyszerű, de praktikus megoldás SMD LED chipekkel.

2. LED spot lámpa, GU10, 6W, 230V, COB - Hideg fehér - Dimmelhető
Ha már lúd, legyen kövér. Nem csak az olcsó árfekvésű szpotok között találunk kedvező ajánlatot, példának okáért mindjárt itt is van a 6 wattos, 80 lumen/watt fényhasznosítású COB LED-es változat. Mint ahogy a nevében is szerepel, ebben már a Chip on Board technológia teljesít szolgálatot, a dimmelhetőség pedig külön bónusz - és sokszor hasznosabb, mint gondolnánk.

3. LED spot lámpa, GU10, 6W, 230V, COB - Hideg fehér
Ugyanennek a nem dimmelhető párja mintegy 800 Ft-tal olcsóbb nálunk, de minden más paraméterében megegyezik a fentebb bemutatottal. Mindhárom - tehát: hideg-, meleg-, és természetes fehér - színhőmérsékletben kapható, minőségét pedig két éves garanciánk szavatolja.

4. LED gyertya, E14, 4W, 230V - Meleg fehér

Az asztali kislámpába tökéletesen passzoló hagyományos gyertya kiválóan alkalmas a kisfoglalatú, kis teljesítményű izzók kiváltására, opál burája pedig fénye homogenizálásában is segít. Mindemellett különösen javallott falikarokba, több karú mennyezeti csillárokba, ahol nagy számú fényforrás szükséges. A színhőmérsékletet viszont válasszuk meg körültekintően, már csak azért is, mert jelen esetben vannak árkülönbségek - még ha nem is nagyok, - a színhőmérséklettől függően.

5. LED gyertya, E14, 5W, 230V, SMD - Hideg fehér 

Van még választék az E14-es foglalatú lámpákból, ráadásul az előbb mutatott hagyományos gyertyaformától eltérő, az arra jellemző 180 fokos sugárzási szög duplájával kecsegtető termék is, alig magasabb áron. Fényhasznosítása is magasabb (80 lm/W), így az 5 wattos változat mintegy 400 lumenre képes. Összehasonlításképpen: a 4-es pontban szereplő izzó 280-at tud.

6. LED gyertya, E14, 4W, 230V - Meleg fehér - Dimmelhető

Helyi megvilágítások (éjjeli lámpa, tükör, olvasólámpa, képvilágító, falikar) és általános világítások (csillár, többágú lámpa) kialakításánál nyújthat energiatakarékos megoldást ez a vékony foglalatú E14 LED izzó. 20-30 wattos izzók kiváltását tökéletesen megoldja, és mindemellett dimmelhető, ami árban alig jelent pluszt a nem dimmelhető változathoz képest.

7. CorePro LED gömb 11W 1055Lm E27 2700K

Ha elkötelezettek vagyunk a márkanevek iránt, a Philips CorePro termékeiből válogassunk. A 11 wattos LED gömb közel 100 lumen/watt fényhasznosítása az egyik legjobb, a hagyományos 75 wattos izzóknak megfelelő fényét pedig a korábbi energiafelhasználás töredékéből is megoldja. A típusból dimmelhető változat is kapható, viszont a hasonló árfekvésű párja ezért a tulajdonságért cserébe kicsit alacsonyabb teljesítménnyel bír (9.5W).

8. CorePro LED gömb 9.5W 806Lm E27 Clear Lotus 2700K

A Clear Lotus elnevezés a burkolatra vonatkozik, az előzővel ellentétben itt víztiszta burával van dolgunk. Ár-érték tekintetében kicsivel rosszabbul teljesít, hasonló teljesítményű opál burás párja mintegy 800 Ft-tal kerül kevesebbe. Persze, ha nekünk ez lényeges szempont, akkor már árnyaltabb a kép.

9. Filament LED gömb 7.5W 806Lm E27 2700K

A szintén víztiszta burkolatú, retro hatást keltő COG LED (Chip on Glass) a megszólalásig hasonlít az izzószálas lámpához, a fogyasztása viszont annak töredéke. Emiatt kicsit magasabb a vételi ár, de a kinézet és a 300 fokos, azaz majdnem teljes körkörös homogén fénynek köszönhetően kiválóan alkalmas minden olyan helyen, ahol E27-es fejelésű izzóra van szükségünk.

10. LED gömb, E27, 10W , 230V, 270° - Természetes fehér

Az E27-es foglalatú LED gömbök 7 és 10 wattos darabja között mindössze 100 Ft a különbség, ez pedig kevesebb, mint amit a két teljesítmény közti különbség predesztinálna. Érdemes a 10 wattosat választani, ha a filamentnél olcsóbb megoldásra vágyunk, viszont azt kalkuláljuk be, hogy valamivel kisebb fényhasznosítással rendelkezik.