Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
LED reflektorok érkeztek

LED reflektorok érkeztek

2015. November 02.
Új termékcsoport érkezett az áruházunkba. Megkezdtük a LED reflektorok forgalmazását, így az első példányok már elérhetőek a termékeink között.
LED reflektor Reflektor LED világítás Új termékek

LED reflektor - miért válasszam?

A LED reflektorok előnyei és hátrányai című cikkünkben hosszasan taglaljuk az érveket és ellenérveket, így a teljesség igénye nélkül az alábbiakat jelenthetjük ki erről a termékcsoportról:

  • bármilyen kültéri alkalmazási területhez kiváló választás
  • kapuk, garázs beállók, bejárató ajtók, előterek világítása egyszerűen megoldható velük
  • teljes mértékben vízálló házuknak köszönhetően minden környezeti viszontagságnak ellenállnak
  • hosszú élettartamuk során minimális hőt termelnek, vagyis a bejuttatott energiát hatékonyan fordítják világításra
  • alacsony üzemeltetési költség

Milyen típusok vannak?

Első LED reflektor beszállításunk során az alábbi teljesíményű classic kivitelű típusokat vettük fel a termékpalettára:

  • 10W - Hideg, természetes és meleg fehér
  • 20W - Hideg, természetes és meleg fehér
  • 30W - Hideg és meleg fehér

Hol használjuk?

A 10W-os széria 700-750 lumenes fényerővel rendelkezik, és kisebb fényigényű helyek megvilágítására javasoljuk, mint bejárati ajtó előtti tér, vagy pince lejárók.

20W-os példányok esetében már 1400-1500 lumen fényerőről beszélhetünk, ami tartja a 70-75 lm/W-os fényhasznosítást, ahogy a 10W-os esetében megszokhattuk. Elsőre kevésnek tűnhet, de a fényvető foncsora miatt ez teljes mértékben elfogadott. Közepes fényigényű helyekre ajánljuk, mint az udvari bejárók, ahol a füvesítésből adódóan a fény jelentős része nem verődik vissza.

A 30W feletti szériákat kifejezetten nagy fényigényű helyekre ajánljuk, illetve olyan helyekre, ahol a bekerülési értéke elenyésző ahhoz képest, hogy mennyit segít a tájékozódásban. Vegyük példának a gépkocsi beállókat, garázsokat, garázs előtereket, ahol rossz fényviszonyok mellett könnyen okozhatunk jelentős kárt a család kedvenc négykerekűjében.