Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Philips LED fényforrások érkeztek

Philips LED fényforrások érkeztek

2015. December 16.
Megkezdtük a Philips LED fényforrások forgalmazását az áruház LED lámpa kategóriájában. A széles körben elterjedt E27, E14 és GU10 foglalatú lámpák mellett megtalálhatóak a G4 és G9 foglalatú kapszulák és a 12V-os MR16-os szpotlámpák is.
Philips LED LED lámpa LED izzó Új termékek

Retrofit lámpák

A hagyományos wolframszálas vagy halogén izzók kiváltására tökéletes alternatívát nyújtanak a LED lámpák. Régi társaikkal összehasonlítva 60-90% energiamegtakarítás érhető el velük, míg a fényerőből nem kell alább adnunk.

Színhőmérsékleteiket tekintve minden korábbi megoldásnak megvan a pontos LED-es megfelelője, így aki a régi wolfram izzók sárgás, 2700K körüli színét szereti, nem kell lemondania semmiről és annak sem, aki a modernebb hangulatot kölcsönző 5-6000K-es hideg fehéret szeretné otthonában használni.

Minden termékünknél fel van tüntetve a "Megfelelőség:" paraméternél, hogy az adott színben, sugárzási szöggel és teljesítménnyel mekkora teljesítményű hagyományos izzó kiváltására alkalmas. Az energiacimke ezeknél a termékeknél sem hanyagolható el, így mindenki tájékozódhat, hogy milyen besorolása van a kiválasztott lámpának.

Foglalatok és felhasználási területeik

E27: a legelterjedtebb fényforrás forma az úgy nevezett "gömb" avagy "körte", ami az esetek túlnyomó részében E27-es foglalattal van szerelve. Áruházunkban a gömb és kisgömb elnevezést használjuk ezeknek a két fajtájára. A Philips LED lámpák között a jelenlegi legnagyobb teljesítményű típus is ide tartozik, ami 16,5W-os és egy több, mint 100W-os hagyományos izzó kiváltására is alkalmas.

E14: sorrendben a második legelterjedtebb foglalat az E14, amit legtöbbször a mennyezetről függesztett csillárok izzóihoz használnak. Ezeket gyakran "gyertya" néven említjük, a termékeink között is így szerepel. Ez a foglalat alkalmas szpot izzók és kisgömbök használatához is, de elenyészően kevés típust készítenek az utóbbi formákkal.

GU10, MR16: előbbi foglalatok az általánosságban "szpot" néven nevezett izzók foglalatai. LED lámpában ezek szűk sugárzási szögét és relatíve kis felületű vetített képét a megfelelő lencsék felhasználásával állítják elő, így szpot izzók lecserélésekor nem kell a meglévő beállítás vagy a lámpacsoport módosításával törődnünk. Ez azért is fontos, mivel a legtöbb esetben kirakatok megvilágításához és álmennyezeti beépítetőkeretekben alkalmazzák ezeket a fényforrásokat, ahol nincs lehetőségünk módosítani az elhelyezésen.

G4, G9: a led kapszulák foglalatai, melyek elég speciális felhasználásúak, mivel kis méretük miatt csak csekély teljesítmény leadására képesek. Fényerejük ennek megfelelő. Általában nagy mennyiségben használják őket. Alapvető különbség a két foglalat között, hogy a G4 12V-os, míg a G9 230V feszültségről üzemel.

Hogyan tovább?

Cégünk továbbra is töretlenül bővíti a termékpalettáját, így a továbbiakban is folyamatosan érkezni fognak az újabbnál újabb típusok és megoldások, hogy minden vevői igényre legyen megoldásunk.

A LED lámpák következő megjelenési ideje 2016 januárja lesz, mikor nem egy nagy márkát jelentetünk meg, mint most a Philips LED izzókat, hanem kisebb távol-keleti gyárak minőségi termékeit. Ezekre a termékekre komoly piaci igény merült fel a közelmúltban, mind ár, mind a választható variációk tekintetében, ezért rövid időn belül kaphatóak lesznek az áruházunkban.