Az ArtLED webebáruház a működéshez szükséges sütiket ("cookie-kat") használ. Az oldal további használatával hozzájárul azok használatához. Tovább…
Ipari LED lámpa típusok

Ipari LED lámpa típusok

2016. Április 22.
Webáruházunkban megjelentek az ipari LED világítások az "Ipari LED" menüpont alatt. Pár mondatban átvesszük sorra, hogy mely termék hol kerülhet felhasználásra, illetve miért előnyös.
LED csarnokvilágító LED lámpa LED öbölfény Kukorica LED

LED csarnokvilágító lámpatestek

LED csarnokvilágítóA csarnokvilágító LED-ek nagy gyáregységekben, ipari körülmények közt használatos magas fényhasznosítású és jellemzően nagy teljesítményű (80W feletti) fényvetők, amiket 5-10 méter magasságból lógatnak a munkaterület fölé.

Hála a nagyon pontosan elkészíthető sugárzási szög szűkítő lencséknek, ezekkel a lámpatestekkel elérhető, hogy a munkagépek, vagy raktárakban a sorok teteje feleslegesen ne legyen megvilágítva. Így csak akkora teljesítményűt szükséges használni, amekkora a munkavégzéshez szükséges.

LED öbölfények

LED csarnokvilágítóA LED öbölfények az áruházak és raktárak régi, "szoknyás" világítótesteinek modern, LED-es alternatívái. Ebben az esetben egy, a csarnokvilágítókhoz nagyon hasonlatos megoldásról beszélünk annyi különbséggel, hogy míg a csarnokvilágítók felületén a speciális lencse biztosítja a megfelelő sugárzási szöget, addig az öbölfényeknél egy lencse és egy tükrös felületű aluminium kupola.

A megoldás előnye, hogy ez már egy kiforrott technológia és ezért a tervezési folyamatok egyszerűek ezekkel a lámpatestekkel.

E40 kukorica LED lámpák

LED csarnokvilágítóAz E40-es kukorica formájú LED lámpák a régi, vastag csavaros végű ipari fényforrások LED-es megfelelői. Sok helyen találni még a mai napig olyan öbölfényeket, ahol a kupolában cserélhető izzó van, így ezek modernizálása nagyon egyszerűen megoldható.

Előnye a megoldásnak, hogy nem kell egy komplett lámpatestet megvásárolni, elég csak a cserélhető izzót kiváltani egy LED-es fényforrással. A kupola alakja biztosítja a sugárázási szög megtartását, így pontosan ugyan azt a vetített képet kapjuk, mint a korábbi esetben a halogén izzóval.

LED fénycsövek

LED csarnokvilágítóA LED fénycsövek már jól ismert, költséghatékony alternatívái a hagyományos T5-ös vagy T8-as fénycsöveknek. Segítségükkel minimális átalakítással a meglévő armatúrák is átállíthatóak LED technológiára.

Alacsony belmagasságú folyósók, üzlethelyiségek és zárt közösségi terekbe az egyik legjobb megoldás, mivel hosszukat tekintve 60, 120, és 150 centiméteresek is lehetnek, így nagy szélességet le tudnak fedni, illetve sorolva hosszában összefüggő, homogén megvilágítást adnak.

LED panelek

LED csarnokvilágítóA LED panelek az irodai, hivatali, de mindenképp valamilyen pultnál végzett munkafolyamatok legideálisabb megvilágító eszköze. Nagy felületen sugározva, homogén és árnyékmentes megvilágítást adnak a munkaterületnek, ami a hosszú, 8-10 órás munkavégzéshez kifejezetten előnyös.

Beszerelésük megoldható álmennyezeti raszterbe, illetve falon kívülre. Nagy belmagasságnál, ahol az álmennyezet nem lehet elég mélyen, lógatásos megoldással hozhatóak közelebb a munkapulthoz a fényforrások.

LED alagútvilágítások

LED csarnokvilágítóHabár Magyarországon meglehetősen kevés alagút van, az alagútvilágító LED reflektorok mégis nagyon hasznosak lehetnek. Sokszor "Slim csarnokvilágító" néven is nevezik őket, mivel nagy teljesítménnyel rendelkeznek, és a szűk sugárzási szögük kifejezetten nagy belmagassághoz való.

Alkalmasak még reflektor-szerű használatra is, ugyanakkor ilyen esetben nagyobb példányszámmal és kisebb teljesítménnyel érdemes számolni, hogy több, elszórt világítótest adja a megvilágítást.

LED reflektorok

LED csarnokvilágítóA LED reflektorok mindenki számára ismerős termékek. A korábbi halogén reflektorok modern alternatívái, melyek költséghatékony megoldást jelentenek a kis területű megvilágításoknál. Ipari méretekben, akár 24 órás működéshez az ipari piacra szánt példányok használata az ajánlott, mivel ennyire folyamatos üzemeltetésre tervezett tápegységekkel látják el őket.

Előnyük a kompakt méret és a könnyű szerelhetőség. Emellett bárhol fel- és újra használható termékek, vagyis ha egy helyen megszűnt az igény rájuk, könnyen használhatóak ismét egy másik területen.

LED utcai világítás

LED csarnokvilágító

A közvilágítási célú utcai LED lámpatestek kora az utóbbi 1-2 évben jött el, így ezekre a termékekre is érdemes figyelmet fordítani. A közvilágítás ma a legnagyobb energiaköltség egy város számára, így érthető, hogy ebben a szegmensben is egyre nagyobb választékban jelennek meg LED-es fényforrások.

Előnyük a hosszú élettartam mellett a kiemelkedő fényhasznosítás és a pontos tervezés lehetősége, mivel ilyen értékű fényforrásoknál nagyon precíz adatokat szolgáltat minden gyártó, hogy elősegítsék a termék mielőbbi felhasználását.