Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mennyi LED szalagot bír el egy tápegység?

Admin
2015. 09. 14. 14:37:03
Mennyi LED szalagot bír el egy tápegység?
Szeretné megtudni, hogy milyen LED szalag tápegység való az Ön által kiválasztott LED szalag hosszához? A lenti táblázatban egyszerűen megtalálja rá a választ.

LED szalag hosszának kiválasztása

Az alábbi táblázat segítséget nyújt a kiválasztott LED szalag hosszához a megfelelő tápegység kiválasztásában, illetve a LED szalag tápegységek méretezésében. A vízszintes szürke sorokban megtalálja a tápegység teljesítményét, a függőleges bal oldali oszlopban pedig LED szalag típusát. Az összetartozó mezőkben a két termék esetén a maximális hosszt adtuk meg. Amennyiben ennél többet szeretne használni az adott LED szalagból, válasszon nagyobb tápegységet, hogy biztonságosan üzemeltethesse. A nem megfelelően megválasztott hosszúság a táp túlterheléséhez vezet, ami következtében a tápegység károsodik, végső esetben pedig tönkre megy. Az ilyen szituációkban a hiba nem garanciális, ezért érdemes valamivel túlbiztosítani a rendszereket, és nem határra tervezni a tápellátást. Természetesen ez csak túlterhelésre igaz, nagyobb teljesítményű tápegység esetén bármilyen hosszúságú szalag ráköthető, ami nem haladja meg a tápegység névleges teljesítményének a 80%-át.

Figyelem: nem minden tápegység és szalag típus érhető el folyamatosan. A táblázatban szereplő értékeket 12V DC LED szalagok mellett lettek kiszámolva. 24V-os esetben ez nem feltétlenül változik, de ha nem biztos a választásában, kérjen segítséget a Kapcsolat menüpontban szereplő elérhetőségek egyikén.

LED szalag teljesítmény

Amennyiben nem találta meg az Önnek megfelelő trafót, keressen minket bátran, hogy tanácsot adhassunk a választáshoz.